Make your own free website on Tripod.com

Kale plekken

adressen

Home
alopecia areata
diagnose
behandelingen
hulpmiddelen
haarwerken
adressen
lotgenoten
contact

 
 
Er is nog veel dat we niet weten over alopecia areata, maar er zijn genoeg instanties die je kunt raadplegen. Voor informatie, voor behandelingen of voor hulpmiddelen. Hieronder vind je een selectie. Mocht je aanvullingen hebben, mail dan alsjeblieft de webbeheerder

Medische informatie
Je huisarts is vaak de eerste die je spreekt als je de diagnose alopecia areata hebt gekregen. Omdat deze ziekte nog relatief onbekend is, raden we je aan om altijd een doorverwijzing naar de dermatoloog te vragen. Hij of zij kan beter inschatten of een behandeling raadzaam of kansrijk is.
 
Ook on line is veel medische informatie voorhanden over alopecia. Kijk eens naar deze links. Een aantal is in het engels.
 
Op deze website een algemeen informatief artikel over alopecia areata. Dezelfde tekst zul je op verschillende plekken op het internet en in diverse folders aantreffen, onder andere in de standaard folder die je van de dermatoloog meekrijgt.
 
Op deze algemene website met informatie over de huid, huidaandoeningen en dermatologen is een interessant stuk informatie te vinden over alopecia areata. Goede achtergrondinfo.
 
Op deze website staat een interessant wetenschappelijk artikel door dermatoloog J. Lambers, verbonden aan het Atrium Ziekenhuis in Zuid-Limburg.
 
Op de website van de allergologie praktijk van het ziekenhuis in Arnhem staat een interessant artikel over de relatie tussen atopische allergie en alopecia areata. Het is opvallend hoeveel patiŽnten met alopecia areata tevens last hebben van zogenaamde atopische allergie (lichamelijke conditie die iemand extra gevoelig maakt voor allergenen). In dit artikel wordt het verband tussen deze twee aandoeningen nader onderzocht.
 
Een Engelstalige site, maar zo boordevol informatie en doorlinks dat ik 'm toch wil vermelden. In mijn optiek is deze site dť plek voor alles wat je ooit wilde weten over alopecia areata. Doe er je voordeel mee!

Hulpmiddelen
Op de pagina 'hulpmiddelen' op deze site kun je lezen welke mogelijkheden er zijn om je haaruitval te verbergen voor de buitenwereld, om je kale bolletje warm te houden of te versieren. Er zijn veel instanties die je daarbij van dienst kunnen zijn. Vooral bij haarwerken is het moeilijk je een aantal adressen te geven omdat het vinden van een passende specialist heel persoonlijk is. Er zit veel kaf tussen het koren en je zult zelf moeten bepalen welke aanpak, welke instantie het beste bij je past.
Enkele adressen en links willen we toch met je delen.
 
Haarspecialisten
Er zijn vele bedrijven en instituten, in allerlei soorten en maten, die haarwerken aanbieden in allerlei soorten en maten. Enkele namen en adressen, ook al is het maar om je een beeld te geven van wat er allemaal 'te koop' is:
 
Topfusion, haaradviescentrum in Eindhoven, gespecialiseerd in gedeeltelijke haarwerken voor mannen die hun mannelijke kaalheid willen bedekken. Maar kunnen uiteraard ook gedeeltelijke haarwerken leveren voor mensen met alopecia areata.
 
Veluws Haarinstituut, in Nunspeet en Apeldoorn. Gespecialiseerd in maatwerk haarwerken van echt haar. Niet de goedkoopste, maar heeft een persoonlijke aanpak als handelsmerk.
 
Hairlacer.com, on line haaradvies en levering van cyberhair haarwerken. Opgericht door een ervaringsdeskundige.
 
Hairconsultancy in Bussum. Een instituut dat al jaren bestaat en topkwaliteit in maatwerkhaarwerken levert. Maar ja, voor kwaliteit betaal je.
 
Dit zijn maar een aantal van de vele haarwerkspecialisten in Nederland. We kunnen niet genoeg benadrukken dat een haarwerk maatwerk is. Bezoek vrijblijvend een aantal specialisten tot je diegene hebt gevonden die je qua mens, qua aanpak en qua prijs het beste bij je past.

Lotgenoten
Op de pagina 'lotgenoten' op deze site kun je meer lezen over het belang van lotgenotencontact. Maar het valt niet altijd mee om mede-patiŽnten te vinden. De meeste mensen lopen er niet echt mee te koop dat ze last hebben van haaruitval en zullen hun best doen om de symptomen te camoufleren. Op de pagina 'lotgenoten' op deze website vind je adressen van plekken waar lotgenoten samen komen.
 

Heb je aanvullingen voor deze adressenlijst?
Mail ze dan naar de webbeheerder: