Make your own free website on Tripod.com

Kale plekken

hulpmiddelen

Home
alopecia areata
diagnose
behandelingen
hulpmiddelen
haarwerken
adressen
lotgenoten
contact

 
Alopecia areata is zo'n vervelende ziekte omdat het je uiterlijk verandert. Het kan gaan om een kaal plekje op een zichtbare plek op je hoofd of in je baard, of in het ergste geval tot het verlies van al je hoofdhaar Ún je wenkbrauwen en wimpers.

Als je er voor kiest om de gevolgen van je ziekte te camoufleren, zoals de meeste alopecia patiŰnten doen, dan heb je vele mogelijkheden. Van modieuze sjaaltjes, petjes en hoedjes, tot volledige haarwerken en namaak-wenkbrauwen en permanente make up.
 

Shawls, mutsen
Je hebt geluk, want kleurrijke shawls en bandanas zijn op dit moment hartstikke hip. Je kunt er een hele tijd mee vooruit bij het camoufleren van je kale plekken. Je kunt natuurlijk terecht bij je plaatselijke warenhuis of modewinkel, maar kijk ook eens op deze sites.
 
Deze multifunctionele hoofddoeken zijn in ontelbare prints en materialen te koop, allemaal even zacht, comfortabel, stretch Ún modieus. Er is voor iedereen, voor elke style, voor elk moment een passende Buff. Je kunt ze op een heleboel verschillende manieren gebruiken. Voorbeelden vind je te over op deze site.
Je kunt 'the original Buff' on line kopen, of bij de betere buitensportzaak.


 
Hoedjes, shawls, mutsen
In allerlei winkels, maar ook internet, zijn er vele soorten hoofdbedekkingen te koop die je kunt gebruiken om je kale plekken te verhullen.
Headcovers.com heeft een enorme collectie, al is de stijl wel erg Amerikaans...

 

Bandanas
De grote trend op dit moment die je wel erg goed uitkomt als je alopecia areata hebt, is de bandana. Hij is er in allerlei kleuren en prints, is goedkoop en lekker hip. Je kunt bandanas bij de meeste modewinkels wel kopen, maar kijk ook eens naar de enorme collecties die on line verkrijgbaar zijn.

 

Terrence International
Verkoopt ook allerlei soorten hoedjes, mutsjes en petjes. Let ook op de coole 'beanie hats'.

Bandana Heads
Naast bandanas in alle kleuren en motiefjes vind je hier ook allerlei gebreide en gehaakte mutsjes, fleece mutsjes en hoedjes.

Bandana Fever
Koop 5 bandanas voor maar 10 Amerikaanse dollar!

En Alopecia Boy leert je graag hoe je je bandana moet knopen! ;-)

Haarwerken

De aanschaf van een geheel of gedeeltelijk haarwerk is vaak een emotionele beslissing. Aan het woord 'pruik' hangt de geur van bejaardentehuizen, maar roept ook associaties op met carnaval en theater. Maar als je je gedwongen voelt een pruik te kopen, dan heb je helemaal geen behoefte aan carnaval of theater...
Daarom hebben we het liever over haarwerken. En die zijn er in alle soorten en maten, voor elk wat wils.
Omdat er over haarwerken zo veel te vertellen is, hebben we er een hele pagina aan gewijd. Klik hier voor de pagina over haarwerken.
 

Wenkbrauwen en wimpers
 
Als de alopecia areata over het hele hoofd tot haaruitval heeft geleid, en je dus ook geen wenkbrauwen en wimpers meer hebt, dan spreken we van alopecia totalis. Is al je lichaamshaar uitgevallen, dan heet dat alopecia universalis. Beide vormen van alopecia hebben vergaande gevolgen voor je uiterlijk. Kun je met een haarwerk met echt haar nog goed camoufleren dat je kaal bent, als je geen wenkbrauwen en wimpers meer hebt, wordt dat al een stuk lastiger.
Maar goed dat ook hier tegenwoordig oplossingen voor zijn.

Deze pagina is nog in opbouw.
Heb je suggesties voor deze pagina, mail ze dan naar de webbeheerder.